Tuesday, February 8, 2011

My first love..



Haloo...da bersawang da blog aku nih..nk updet tp asik malas jer...
Hmm..this time nk update samting yg berlegar2 kat dalam kepale otak aku lately..
Ni sume gare2 love story ngan kepochiss sampai aku terconfess my first love and i cant stop thinking bout it since that!!

My first love..or shud i say my first crush...


aku rase mase tuh cgu tade dalam kelas..ader meeting kot...so we need to combine klass..ouh mase ni dajah satu..so i combine with his class laa..first time seeing him..cute..teruss aku suke!! i still remember he is colouring that time and he has talent in art..not only in colouring but also drawing..sgt cantik ok!! sgtlah kalah dengan aku yg x artistik langsung ni..

im still waiting for u~~

not only good in art..he is smart n pandai too..x silap aku mase darjah satu dier top 3 gak..maybe no 1 kot..so do i..so darjah due we went to the same klass.. and i was like fucking happy for that..
the other thing is my dad and his mom are actually frens mase kat maktab..so lagi la aku hepi!! mak dier baik ngan aku..so darjah due we start to be frens..main bola same2..mcm2 main laa..and we always fight in our studies...slalu x puas ati kalau masing2 lg hebat kan..haha..persaingan sehat..n mase tuh ramai perempuan syok kat dier..yerlaa..hensem la
katekan..tapi aku diam jer simpan dalam hati..

so our frenship goes on sampai darjah enam..in between that mcm2 yg jadi..we fight..we being good frens..we quarel..we argue..we studied and shared tips together and we both scored UPSR..instead of doing well in academics..we did well in sports too..he played soccer and other sport..so do i..playing handball and others..and there are rumours that year me n him will get best male n female student tapi sbb aku blank mase buat karangan upsr n cgu x konfiden aku bleh score karangan ke x..trus that year xder award tuh..haha..

then skolah menengah..kinda happy because we went to the same school but aku sedih sket sbb not in the same class..and he has new frens..so we are not close anymore..not playing together dah..nk cakap pon da jarang..yelaa..da besar dan matang..lg byk pompuan cantik yg menggoda...form2 pon x same klass..as always dier mmg bijak so he managed to get in 1st class not like me yg hanye layak masuk 2nd klass jer..but form 3 we are in the same class..happy la jugak..

but he changed as the time goes on..started smoking..ponteng..kawan dgn org yg tah pape..but as i said..he is bijak..dalam malas2 pon he managed to score straight A in PMR..and aku slalu gak bekap dier dulu mase dier ponteng..hmm..form4 kitorang terpisah..i went to mozac, he went to teknik..and since that kitorang da x kontek2 lg da..tapi ader laa dekat2 nk spm aku kol rumah dier..talk to his mom and ask him about spm..walaupon mase tuh byk citer aku dengar pasal dier..but i believe he is doing great in his spm because aku tau dier mmg bijak..

and believe me..that was our last conversation..since that kitorang x pernah jumpe and contact each other..and yess.. i miss him!! alot!!

banyak jugak citer2 yg aku dgr pasal dier..baik dan buruk..but i knew and i trust him..walaupon org kate dier malas..jahat..tapi aku sure he will do well in his studies and life..

lately ni baru la aku dapat fon number dier n ader la sms2 sket tanye kabar n updet perkembangan..hmm..but the sad thing is i heard that dier ader awek daa..huhu..

maybe salah aku sbb aku x pernah bgtau dier how much i love and care for him..and i dont know why lately ive been thinking bout him alot.. and i miss him..i missed all the time that we had mase kecik..all the fights..

and aku masih berharap satu hari nanti..dier akan menoleh dan masih ader ruang di hatinyer untuk aku ketika itu~~

ader byk lg yg aku nk citer pasal dier..tapi..laterlah..and i just cant hold my tears..and i regret that i never tell him how much i love him..

to him.. I love u since the first time we met and till end of my life

i hope..u are the one who will sit by my side and share tears and joys with me...i still hope..

6 comments:

~fiOnAbEE~ said...

awwwwwwwwwwwwww :')

Emma said...

hahahaha padil!sorrylah.sumenye gara2 aku tak ingat muka die sampai ko pon bengong teringat kat die hahaha tak snagkalah cinta sejati abes.ingat memain jek! :p all the best padil!ada jodoh x ke mana ok!usaha usaha usaha! :) -emma-

kema said...

betul tu fadil..jodoh x kemana...aku doakan satu hari nanti die pandang ko macam mana ko pandang die...hihi..tp klu xde jodoh ko n die aku doakan korang berdua dipertemukan dengan insan yang terbaik..

Note:1st love anda sgt comel..

erlinahmad said...

Sedey bace~

nabila said...

wow, sungguh cerita~

Anonymous said...

ni farey: woahhh..sape tuh woi. aku cam nak sebut 1 nama ni. tp kang ko lak malu.hihihi...cayalah. aku plak sedey teringat cinta lama.kikiki