Saturday, June 5, 2010

Nasik Padang Pasir

Selamat tengah hari Abu Dhabi n selamat petang Malaysia..(sambil melambai lambai dgn air liur basi penuh di muke)..setelah 1 bulan lebih aku kat MLC nih (Middle East Learning Centre)..kebosanan tahap cipan telah mule dirasai..walaupon ader byk gak kemudahan entertainment ..tp kalau ari2 main konda kondi korang x bosan??

Make dengan kebosanan yg melampau itu maka cik otai membuat keputusan untuk keluar ke bandar abu dhabi utk bersiar2 melihat keindahan alam sambil menghirup udara pasir dan berSHOPPING!!haha..n mcm bese la cik otai nih x kesah untuk berjalan sendirian tanpa teman..leh wat decision suke ati!!

so dengan berbekalkan canon500D yg aku beri name ADAM..sebijik gorillapod yg bru jer beli malam td..sebotol energy drink dan sebotol kacang almond(mane la tau kot lapa kan~~)

sampai kat marina mall..cocok duit lu..jalan2 jap beli sepasang suar dan baju..n aku pon keluar..igt nk amik taxi nk g Agu Dhabi Mall lak..tbe2 ternampak 2 makhluk MLC..Aiman n Ajeng(indonesian)..derang kate nk g makan nasik PADANG kat Abu Dhabi Mall..CHANTEK!!!Malaysia Indonesia makanan x jauh beza..dapat gak la aku merubat kerinduan pada makanan malaysia..sampai kedai tuh around 11 lebih..skali dier bukak pukul 1 daaaaa...huhu..sian Ajeng lapa tahap cipan..so kitorng pon g la Abu Dhabi Mall balik..makan eskrem!!!eskrem ni mcm tade kat Msia jer..aku panggil dier eskrem baling ceiling..haha..sbb abg tuh amik eskrem yg bulat then baling..n sambut balik n baling n letak atas meja dier..kat meja tuh kiter pilih la nk chocolate ke..caramel ke..mnm kee..almond ke..utk letak kat eskrem tuh..dan dier akan menguli eskrem dan bahan2 td secukup rase..haha..then die akan baling n sambut ngan mangkuk eskrem...COOL~~tp kalau mase baling tuh te sangkut kat syilling cane??haha..nih aku siap kasik korang tgk ag cane nk beli eskrem tuh..

mule2 kene la oder eskrem kan.."ane..eskrem satu!!"

ni lepas ane tuh lambung eskrem sekali..n now tgh mix choc chip n choc

proses menguli eskrem sehingga sebati..

itu dia hantaran lintang dr Kurusamy tepat pada sasarannye =mangkuk eskrem..hebat la lu ane!!

itu dia hasilnyaaa...menarik kan??cantik menarik tertarik ko mmg deBOMB!!

sedap kot eskrem neh..kelihatan penulis sdg makan eskrem dgn rakusnyer..dgn cone2 skali sedap!!
then kul 1 pon kami g la makan nasik PADANG pasir..huhu..sedap kot~~n PEDAS!!baru la rase Malaysia kan~~aku ambik nasik agak byk jugak la kan..konon2 nk balas dendam 1 bulan x makan mcm ni..tp x abes pon..siyes..aku makan 2,3 suap aku da x larat nk abeskan..maybe sbb aku da x biase makan nasik kot..so aku pon abes kan lauk jer..mahal kot~~
kalau kat mesia ader la dalam 6 hinggit..tp sbb kat padang pasir 30 hengget!!hambek kaw!!
penulis,aiman n ajeng selepas makan nasik padang

ajeng n aiman decided nk tgk wayang..aku tamo laa..30 hengget kat msia aku leh tgk 3 wyang!!!mmg xkan tgk wyang la aku kat sini kan..so aku pon jalan2 shopping2..byk giler kot aku shopping..abes 3 angke gak la that day~~aku byk abeskan duit kat kamera n ipod..huhu..baju beli sket2 jer..abu DHabi Mall ni agak besa la jugak kan..lengoh kaki gua jalan satu mall..

pas2 gua amik teksi igt nk g tgk souvenir la kat Iranian Market..skali tade pape la kat situ..kalau letak mak akukat situ dier suke laa..sbb tempat tuh mcm kat langkawai..jual pinggan mangkuk,peruk,pasu,,mmg bukan taste aku la kan..

next aku g Emirates Palace Hotel..mmg besar la hotel ni kan..n kalau x silap aku..satu wing tuh president dier punyer rumah..amik2 gamba sket kat sane..da la mase tuh ader rombongan gambarapher dtg sgn senjata2 power derang kan..adess..aku terase kerdil..tp kene la tunjuk mcm proffesional sket kan..walaupon 500D jer..jgn risau ADAM..ko mmg torrbaek..so enjoy gamba2 dr ADAM yer~~


pose ni cam ganas

i loike!!








mase ni ketiak gua da basah lenjun..tuh yg amik gamba jauh2 tuh..supaya pembace x bau..hahaa..da sgt busuk ketika ini sbb seharian berjalan~~

bubbye..

till the fingers meet kibod again

2 comments: